Kulturni sadržaji

Organizirajte kulturni sadržaj u Parku Goranci

“Kultura je proces kojim čovjek postaje sve ono za što je stvoren da može postati.” (Thomas Carlyle)

Pojam KULTURA dolazi od glagola colere, što znači “njegovati, štititi, uzgajati, kultivirati”, ali također i “oplemeniti, prosijati, poštovati, obožavati i držati svetim”. Očito je povezana sa zemljoradnjom, ali i s kultom (u smislu štovanja Boga) te zajednicom.

U najširem smislu kultura označava sveukupno ljudsko kreativno ostvarenje u odnosu na ono što je stvorila priroda. Radi se o odgoju u odnosu na ono prirodno. Općeprihvaćeno je da je čovjek jedino živo biće koje doista posjeduje kulturu. Životinjama se općenito ne pripisuje posjedovanje kulture i mogućnost prenošenja znanja budućim generacijama, osim u genetičkom smislu. Dakle, možemo prenositi znanje, vrijednosti i ideje koji ne samo da nam pomažu preživjeti, već nam također omogućavaju sve sofisticiranije ovladavanje okolinom te stvaranje vlastitog ili nacionalnog identiteta.

Stoga možemo zaključiti kako je, ako ju se dublje istraži, kultura nešto apsolutno ključno za čovječanstvo i da ju zanemarujemo na vlastitu štetu.

Iz ovog razloga i naš Park Goranci sa svim svojim potencijalima i prostorom (posebno s amfiteatrom koji se nalazi u blizini Caffea – Zalogajnice Park Goranci) može biti vaš izbor za organiziranje nekog kulturnog sadržaja, poput predstavljanja knjige, koncerta, izložbe, edukacije…

Imate li na umu neki kulturni događaj koji bi željeli organizirati u posebnom prirodnom okruženju našeg Parka Goranci?

Otvoreni smo za sve vaše ideje i prijedloge i rado ćemo vam pomoći pronaći najbolje rješenje! 

  You are donating to : Greennature Foundation

  How much would you like to donate?
  $10 $20 $30
  Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
  How many times would you like this to recur? (including this payment) *
  Name *
  Last Name *
  Email *
  Phone
  Address
  Additional Note
  paypalstripe
  Loading...