Recepcija i trgovina

Na samom ulazu u Park Goranci nalazi se recepcija i trgovina, odnosno mjesto na kojem možete:

– dobiti sve informacije o Parku Goranci
– kupiti ulaznice
– uzeti promotivni materijal
– poslužiti se u trgovini mješovitom robom (prehrambeni i kućanski proizvodi  te igračke za djecu)
– kupiti suvenir vezan uz Park Gorance ili uz lokalne eko proizvođače
– poslužiti se s Coffee to go
– koristiti javni toalet

Caffe zalogajnica

U ponudi našeg Parka Goranci osmislili smo Caffe – zalogajnicu koji se nalazi u samom središtu parka. Jednostavne, a tople unutrašnjosti koja može osigurati 60 sjedećih mjesta te s velikom vanjskom terasom natkrivenom zelenilom stabala na koju može sjesti oko dvjestotinjak gostiju, ovo je mjesto idealno za druženja, proslave dječjih rođendana, održavanje team building-a, konferencija ili samo kratki predah pri obilasku sadržaja parka. U ponudi Caffe – zalogajnice imamo tople i hladne napitke, bogat izbor slatkiša i grickalica, pizze, kobasice, donutse, kroasane i kokice.

Dvorište domaćih životinja

Dvorište sa domaćim životinjama je prostor smješten u sjevernom dijelu našeg Parka. Bogatu faunu upotpunjuju autohtone životinjske vrste specifične za područje Goranaca i Hercegovine. U našem Parku pronaći ćete životinjske vrste koje su od davnina ovdje živjele s našim precima, bilo da su im pomagale u radu, bilo kao izvor hrane. U suvremenom svijetu asfalta, betona i gradova, današnja djeca o domaćim životinjama uče iz fotografija udžbenika ili televizijskih ekrana. Možda teoretski znaju puno toga, ali se samo stvarni dodiri, oblici, susreti, mirisi i vlastite emocije bilježe u čovjekova sjećanja i postaju dio vlastitog životnog iskustva.

Restoran konoba Goranci

Restoran konoba Goranci otvoren je u proljeće 1993. godine. Već od samih početaka postala je nezaobilazna postaja svih izletnika željnih čistog zraka i domaće kuhinje.
Interijer konobe ispunjen je povijesnim motivima i raznim starinama koje su koristili naši djedovi i bake. Konoba ima bogatu i raznovrsnu ponudu domaće kuhinje i jela ispod sača. Izaberete li teletinu ispod sača, janjetinu lešo, uštipke, suhi sir, kajmak ili neko drugo jelo, jamčimo vam gastronomski užitak u prirodno proizvedenoj i zdravoj hrani. U sklopu Restorana konobe Goranci nalaze se dvije zasebne prostorije u kojima, osim klasičnih ručkova, organiziramo i sve vrste svečanosti (krštenja, rođendane, bankete, promocije, poslovne ručkove i večere…). Ukoliko planirate nešto od toga oslonite se na iskustvo i profesionalnost osoblja Restorana konobe Goranci u pružanju ugostiteljskih usluga vrhunske kakvoće.
Za sve goste osiguran je i parking prostor ispred restorana.

Radno vrijeme Restorana konobe Goranci:
ponedjeljak – nedjelja 8:30 – 23:00 sata.
UTORKOM NE RADIMO!

Sportski tereni

Ljudsko tijelo je stvoreno za kretanje. Tjelesna aktivnost sastavni je dio života i svakodnevno je provodimo šetnjom, kućanskim poslovima, igrom, ali i sportskim i rekreativnim aktivnostima na raznim razinama. Tjelesni napor je prirodna potreba organizma i čovjek se osjeća bolje nakon što zadovolji svoju prirodnu potrebu (kineziolozi govore o »iskonskoj biotičkoj potrebi za kretanjem«). Tehnološkim napretkom civilizacije započelo je doba tjelesne neaktivnosti i pretežno sjedilačkog načina života, gotovo pandemijskih razmjera.

U ovo vrijeme kada smo svi već pomalo opasno ovisni o internetu i društvenim mrežama, među ljudima se gomilaju osjećaji nesigurnosti i anksioznosti. Kolektivno smo neodlučniji, koncentracija nam je sve manja, a disciplinu i rutinu teško je održati i ustabiliti.

Ukoliko želite povećati svoju tjelesnu aktivnost u našem Parku Goranci pronaći ćete sve što vam treba za potpuni sportsko-rekreativni doživljaj!

Prostor za roštiljanje i dostavu

Na desnoj strani odmah nakon ulaska u Park Gorance, na travnatoj livadi okruženoj zelenilom stabala, osmislili smo obiteljske oaze za blagovanje. Sastoje se od uređene podloge na koju su ugrađeni natkriveni stolovi s pripadajućim klupama.

Svako ovo izletničko mjesto iznajmljuju se uz pripadajući roštilj i materijal za vatru, a na gostima ostaje da si osiguraju ono što će na svom stolu blagovati. Postoji i mogućnost dostave hrane iz našeg Restorana konobe Goranci. U tom slučaju, obitelj ili društvance može jesti već pripremljenu hranu u izletničkom ugođaju koju nudi naš park za roštilj.

Pravila ponašanja u Parku

Izvještaj Svjetske organizacije za zaštitu prirode (WWF), pokazuje kako ubrzano uništavanje prirode, a što je posljedica ljudskih aktivnosti, ima katastrofalne utjecaje ne samo na populacije divljih vrsta nego i na čovjekovo zdravlje i sve druge aspekte ljudskoga života.

Prema evidencijama i izvještaju o stanju planeta za 2020. godinu iste organizacije, populacija sisara, ptica, vodozemaca, gmizavaca i riba u prosjeku je smanjena za dvije trećine u zadnjih 70 godina. Čovječanstvo je stoga na prekretnici zbog nemara i uništavanja prirode. Takvi trendovi doprinose i pojavi brojnih bolesti zbog širenja insekata prenositelja koji su izgubili svoje prirodne neprijatelje.

Izvještaj o stanju planeta predstavlja sveobuhvatnu studiju stanja prirode Indeksom živoga svijeta (Living Planet Index, LPI) koji prati stanje broja populacija divljih vrsta, a u te aktivnosti uključene su brojne zemlje, pa tako i Bosna i Hercegovina.

Kako bi doprinijeli očuvanju prirode i okoliša u našem Parku Goranci uveli smo neka osnovna pravila ponašanja. Istaknuli smo ih na posebno postavljenim tablama. Molimo vas da ih se pridržavate i da zajedno sa nama doprinesete očuvanju prirode te biljnih i životinjskih vrsta našega kraja.

Također vas podsjećamo kako je nedopušteno:

  • oštećivanje drveća
  • branje biljaka
  • vikanje i galama
  • paljenje vatre i kampiranje
  • uznemiravanje životinja
  • oštećivanje stijena
  • vožnja biciklima i motociklima na šetnicama
  • uvoditi pse u Dvorište domaćih životinja
  • uvoditi pse bez uzice u prostor Parka

NAPOMENA: svoje ljubimce možete ostaviti u posebnom prostoru za ljubimce koji se nalazi na ulazu.

Ova pravila služe ne samo tome kako bismo mogli uživati u sadašnjosti nego i kako bismo ostavili nešto lijepo i za budućnost, jer kako kaže jedan indijanski poglavica:

„Mi ovaj planet nismo naslijedili od svojih predaka, nego smo ga posudili od svojih potomaka.”

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...