Dječji sadržaji

Igra i druženje

Igra je pravo djeteta!“ (Konvencija o dječjim pravima)

Dijete od rođenja istražuje svijet i otkriva svoje mogućnosti. Igra je primarni način učenja o sebi, drugima i okolini; univerzalna je, svoj djeci poznata, instinktivna te bitan dio odrastanja i formiranja osobnosti. Djetinjstvo bez igre i druženja s prijateljima je nezamislivo.

Kroz igru dijete uči, razvija se, otkriva sebe i svijet putem pokušaja i pogrešaka, eksperimentiranjem s različitim materijalima, zvukovima, sredstvima, istraživačkim i drugim načinima, igranjem uloga. Njome dijete razvija osjećaj sigurnosti, samostalnosti, samokontrole, kompetencije te razvija vještine na svim područjima (motoričke, emocionalne, kognitivne, socijalne i govorne vještine) te jača samopouzdanje. Nije dovoljno da dijete samo promatra i sluša, već i da samo otkriva i istražuje, dodirne, rastavi, sastavi, pomiriši i isproba jer time zadovoljava svoju znatiželju, ali i doživljajima potiče razmišljanje i zaključivanje što je temelj intelektualnog razvitka.

Budući da je svako dijete drugačije i da ga zanimaju različite stvari, te da se svako dijete drugačije razvija od ostalih, u našem Parku Goranci osmislili smo različita polja i poligone za igru na kojima vaše dijete može samo izabrati igre u kojima želi sudjelovati prema njegovim mogućnostima, bilo samo, bilo u društvu.

Mi smo se trudili osigurati vam mjesto, a na vama dragi roditelji, odgajatelji i učitelji je da osigurate vrijeme ili eventualno neke materijale za grupna natjecanja i igre.

Ne zaboravite: odrasli su ti koji djetetu trebaju osigurati dovoljno igre i poticati ih u igri. Tako će dijete moći izrasti i razviti se u motorički sposobnu, socioemocionalnu i društvenu osobu.

Proslava rođendana

Pružite svom djetetu proslavu rođendana kakvu još nije doživjelo!

Slobodna, nestrukturirana igra u prirodi te druženje sa domaćim životinjama potaknut će djecu na maštanje, stvaranje originalnih i jedinstvenih doživljaja te stvoriti veselo, timsko i pozitivno rođendansko ozračje!

Proslava rođendana jedan je od najvažnijih događaja za vaše dijete. Sjetite se samo kako ste se i sami kao dijete veselili svakoj proslavi rođendana, ali i samoj organizaciji i pripremama koje započinju i nekoliko tjedana unaprijed. Kako biste izbjegli stres i nervozu krenite s pripremama na vrijeme!

Stojimo na raspolaganju za dogovor u vezi sa svim vašim željama!

  You are donating to : Greennature Foundation

  How much would you like to donate?
  $10 $20 $30
  Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
  How many times would you like this to recur? (including this payment) *
  Name *
  Last Name *
  Email *
  Phone
  Address
  Additional Note
  paypalstripe
  Loading...